در این مقاله قصد داریم به تعریف فول نود بیت کوین بپردازیم. ابتدا به شرح تعاریف فول نود (Full Node) و لایت نود (Light Node) پرداخته و تفاوت های آن ها را بررسی خواهیم کرد.

نود چیست؟

اگر بخواهیم به صورت ساده نود را تعریف کنیم باید بگوییم که هر دستگاهی که به شبکه بیت کوین متصل می شود، نود یا گره نامیده می شود.

با توجه به ساختار بلاک چین که به صورت سیستم های توزیع شده طراحی شده اند، شبکه نودهای رایانه ای این شرایط را برای بیت کوین فراهم می کنند که به صورت جدا جدا و غیرمتمرکز مورد استفاده قرار گیرند. به عبارت دیگر نیازی به واسطه جهت اتصال بین کاربران نیست.

می توان گفت، نودها مانند پل ارتباطی هستند و می توان در آن پیامی را ایجاد، دریافت یا ارسال کرد. نودها می توانند اطلاعات تراکنش ها و بلاک ها را میان شبکه توزیعِ شده رایانه ها منتقل کنند. هر نود عملکرد منحصر به فرد خود را دارد.

سه وظیفه اصلی هر نود

1- تطبیق تراکنش ها با قوانین کلی شبکه

در شبکه بیت کوین، نودها به صورت جمعی تراکنش ها و بلاک های جدیدِ استخراج شده را تأیید می کنند. گفتنی است حداقل 50 درصد نودهای شبکه باید تراکنش مورد نظر را تأیید کنند در غیر این صورت تراکنش مذکور نامعتبر است.

2- اشتراک گذاری اطلاعات

اگر هر نود به هر دلیلی از دسترس خارج بشود، اطلاعات جدیدی که در زمان عدم دسترسی آن وارد شبکه شده توسط سایر نودها دریافت، منتقل و به اشتراک گذاشته می شود.

3- ذخیره کپی از تمام اطلاعات موجود در شبکه

نودها از همه اطلاعات موجود در شبکه کپی گرفته و آن را نگهداری می کنند. این کار به هدف جلوگیری از دست رفتن و تحریف داده ها صورت می گیرد. همچنین این داده های کپی شده باعث ایجاد تفاوت بین فول نود و لایت نود می شود.

فول نود بیت کوین چیست؟نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟

به نودهایی که مستقیم به شبکه متصل شده و قوانین آن را پذیرفتند، فول نود بیت کوین گفته می شود. برای اینکه نودها به فول نود تبدیل شوند نیاز به صرف هزینه است.
به منظور تبدیل نود به فول نود ابتدا باید نرم افزار بیت کوین کور(Bitcoincore) را دانلود کرده و داده های شبکه را در آن حفظ کنید.

مزیت نود کامل به نود این است که شما کیف پول امن برای حفظ بیت های خود دارید. این کیف ها در برابر حملات 51 درصدی نیز ایمن هستند.

انواع فول نود

فول نود به دو دسته نود آرشیوگر و سرشاخه تقسیم بندی می شود.

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار

1. نود آرشیوگر (Archival)

به نودی که همه اطلاعات را دریافت و ذخیره می کند نود آرشیوگر گفته می شود. این داده ها شامل داده های موجود در کیف پول صرافی ها است که به منظور انتقال رمز ارزها استفاده می شود. معمولاً از نودهای آرشیوگر برای تحلیل بازارهای مالی و کمک به تحلیلگران بازار استفاده می شود.

نود سرشاخه در بلاک چین های مختلف به چند دسته شامل نود ماینر، نود استیک کننده و نود دارای اختیارات محول شده تقسیم بندی می شود که این تقسیم بندی ها نتیجه مکانیزم های اجماع متفاوت در رمزارزها است.

2. نود سرشاخه (Pruned)نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟

حجم ذخیره سازی نود سرشاخه نسبت به نود آرشیوگر کمتر است. این نود ترجیح می دهد صرفاً داده های جدید در تراکنش ها را جمع آوری کند. به همین دلیل به آن نود سرشاخه گفته می شود.

امکانات لازم برای پیاده سازی یک فول نود بیت کوین

شما برای پیاده سازی یک فول نود نیاز به دسکتاپ یا لپ تاپ با آخرین نسخه Windows، Mac OS X یا Linux دارید.

همچنین برای حفظ داده ها باید حافظه کافی روی دستگاه خود داشته باشید که پیشنهاد می شود 200 گیگابایت فضای خالی روی disk. وجود داشته باشد.

در ادامه باید از حافظه حداقل 2 گیگابایتی RAM نیز مطمئن شوید.

اینترنت پرسرعت با حداقل سرعت بارگذاری 50 کیلوبایت بر ثانیه که بدون محدودیت بتوانید دانلود و بارگذاری کنید.

فول نودهای آنلاین ممکن است سرعتی به میزان 200 گیگابایت در ماه جهت بارگذاری و برای دانلود نود بیت کوین به سرعت حدود 20 گیگابایت در ماه احتیاج داشته باشند.

همچنین برای شروع اولین فول نود، 200 گیگابایت جهت دانلود نیازمند هستید.

گفتنی است فول نود باید حداقل 6 ساعت در روز به صورت پیوسته کار کند.

لایت نود چیست؟نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟

لایت نود یا نود سبک یکی از انواع نود است که صرفاً با تأیید بلاک های رأس زنجیره (Block Headers) به تأیید ساده پرداخت (Simplified Payment Verification) یا SPV می پردازد.

این نود نیازی ندارد همه داده های شبکه را دریافت و ذخیره کند. لایت نودها وابسته به فول نودها هستند. تفاوت این دو نود در سطح اختیارات، امنیت و میزان داده های دریافتی از شبکه بلاکچین بیت کوین است. در واقع تفاوت در اختیارات و کارکردهای نودها در بلاکچین های مختلف همچون اتریوم (Ethereum)، ترون (Tron) منجر به تفاوت هایی مهم در کارایی و عملکرد پلتفرم های این رمز ارزها شده است. این نودها کاملاً متکی به فول نودها هستند و اگر فول نودی برای تأیید تراکنش های شبکه لایت نود وجود نداشته باشد، د رواقع شبکه مذکور با یک شبکه متمرکز هیچ تفاوتی نخواهد داشت. درواقع لایت نودها حکم یک شخص ثالث را برای دسترسی راحت تر کاربران به کیف پول های رمزارزی ایفا می کنند و اگر داده های یک تراکنش نامعتبر، به دلیل نداشتن تمام سوابق تراکنش ها، توسط یک لایت نود تأیید بشود کل آن تراکنش به دلیل قدرت بالاتر فول نودها رد خواهد شد.

مزایای فول نود بیت کوین چیست؟

برای تبدیل یک نود به فول نود، نیاز به هزینه گزافی است و انجام آن سودی را برای گره های داوطلب این کار به همراه نخواهد داشت.

بسیاری از افراد به صورت داوطلبانه حاضر می شوند به شبکه متصل شده و نقش فول نود بیت کوین را ایفا کنند. برای انجام این کار لازم است از منابع پردازشی اضافی استفاده کرد و هزینه بیشتری را متحمل شد. لازم به ذکر است برای توسعه شبکه فول نود بیت کوین نیاز به تعداد زیادی داوطلب است و تعداد محدود کارساز نیست.

در نقطه مقابل مزایایی مانند افزایش سطح امنیت شبکه، کیف پول ایمن برای نگهداری بیت کوین، فروش اطلاعات به معامله گران برای فول نود برشمرده می شود.

موانع فول نود بیت کویننود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟

باوجود مزایای بسیاری که برای فول نود وجود دارد، بد نیست با موانع و مشکلات آن نیز آشنایی داشته باشید که در ادامه به آن پرداختیم:

1. مشکلات مربوط به پهنای باند

برخی ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی با افزایش مصرف، هزینه اضافی از کاربر دریافت می کنند. یا ممکن است دسترسی شما به اینترنت قطع شود. بنابراین لازم است پهنای باند خود را مدیریت کنید و از سرویسی استفاده کنید تا بتوانید از Bitcoin Core بهره ببرید.

2. آنتی ویروس

ممکن است ویروس هایی روی بستر بلاک چین قرارگرفته و داده ها را دچار اختلال کنند. درنهایت دسترسی شما به Bitcoin Core با محدودیت مواجه می شود. بنابراین لازم است به آنتی ویروس های موجود و نکات ایمنی آن توجه لازم را داشته باشید.

نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟

3. حملات و اختلال

نرم افزار Bitcoin Core حیاتی ترین بخش فول نود است. ممکن است افرادی قصد اختلال در شبکه را داشته و به آن حمله کنند. همچنین حمله به میزان محدودیت پهنای باند نیز جز حملات مختل کننده محسوب می شود.