شرکت جی پی مورگان (J.P.Morgan)

شرکت جی پی مورگان (J.P.Morgan Chase & Co) یک شرکت هلدینگ در زمینه خدمات مالی بین المللی و بزرگ ترین بانک آمریکا از نظر حجم دارایی است. این شرکت خدمات متنوعی از جمله بانکداری مصرف کننده (Consumer Banking)، بانکداری سرمایه گذاری (Investment Banking)، بانکداری تجاری (Commercial Banking) و خدمات مربوط به مدیریت دارایی (Asset management) را برای افراد، شرکت ها، مؤسسات و دولت ها در سطح جهانی ارائه می دهد.

شعبه اصلی این شرکت در شهر نیویورک مستقر است و در سطح بین المللی با طیف وسیعی از بانک ها، شرکت های کارگزاری، شرکت های بانکداری سرمایه گذاری، صندوق های تأمینی، شرکت های تجارت کالا، شرکت های سهام خصوصی، شرکت های بیمه و مدیران سرمایه گذاری از جمله Bank of America Corp، Citigroup Inc ،Morgan Stanley ،Wells Fargo & Co و Goldman Sachs Group Inc. رقابت می کند.

تاریخچه شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان

John Pierpont Morgan یک سرمایه دار و بانکدار آمریکایی بود که در سراسر عصر طلایی، بر امور مالی شرکت ها در وال استریت تسلط داشت و رئیس شرکت بانکداری J.P Morgan and Co بود. شرکت J.P. Morgan یکی از زیرمجموعه های اصلی JP Morgan Chase & Co. است. این شرکت در سال 1871 با مشارکت Drexel و Morgan & Co تأسیس شد و بعدها در سال 1895 و پس از مرگ Drexel نامش به Morgan J.P. تغییر کرد. این بانک به نوعی سرچشمه برخی از بزرگ ترین بانک های بزرگ جهان از جمله JPMorgan Chase & Co، Morgan Stanley و Deutsche Bank محسوب می شده و علاوه بر این، جی پی مورگان در زمان تأسیس یکی از تأثیرگذارترین بانک ها بوده است.

روند شکل گیری شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان

بی شک زمانی که صحبت از پول، اقتصاد و امور مالی در آمریکا می شود، باید به بانک جی پی مورگان نیز اشاره کنیم. این شرکت با بیش از 250 هزار کارمند، 5300 شعبه و 15500 دستگاه خودپرداز بزرگ ترین بانک در سراسر ایالات متحده آمریکا به شمار می آید. این شرکت در گذشته به دلیل تغییر دنیای تجارت بدنامی های داشته که هنوز هم ردپای آن در تجارت جهانی دیده می شود. اقدامات انجام شده برای ساخت مسیر ترقی در این شرکت متفاوت و نوآورانه است و در آن زمان هیچ شرکت معمول دیگری از آن ها استفاده نمی کرد.

پایه و اساس استمرار در موفقیت شرکت جی پی مورگان را بنیان گذار آن یعنی J.P Morgan ایجاد کرد. درواقع این فرد از ثروت خود برای دست کاری کل اقتصاد آمریکا استفاده کرد. J.P Morgan در 17 آوریل سال 1837 در Hartford Connecticut آمریکا به دنیا آمد و بعد از آنکه در سال 1854 در شهر بوستون از دبیرستان فارغ التحصیل شد، به اروپا سفر کرد و در آنجا زبان فرانسوی و آلمانی را آموخت. پس از دوره کوتاهی درنهایت در سال 1857 بار دیگر به نیویورک بازگشت و کار خود را در زمینه امور مالی آغاز کرد. درواقع جی پی مورگان رؤیای خود را با کار در بانک خصوصی پدرش در نیویورک شروع کرد و سرانجام با پشتکار و تلاشی که داشت، این شرکت را به یکی از قدرتمندترین بانک های آمریکا تبدیل کرد.

سپس در سال 1871، به Anthony Drexel که یک بانکدار فیلادلفیایی بود، پیوست. این دو در کنار هم موفق به تأسیس شرکت Drexel Morgan and Company در نیویورک شده و به عنوان آژانسی برای سرمایه گذاری اروپایی ها در آمریکا مشغول به کار شدند. در آن زمان تجار اروپایی قصد سرمایه گذاری در صنعت در حال رشد آمریکا را داشتند و این شرکت به عنوان رابط سرمایه گذاری آن ها عمل می کرد.

درنهایت در سال 1879 و پس از کسب ثروت کافی توانستند گام بزرگی بردارند و بخش اعظمی از بیزینس خود را راه اندازی کنند. در این زمان آن ها سهام راه آهن مرکزی را بدون ضرر و کاهش قیمت سهام فروختند. هم زمانی فروش سهام و ثروت به دست آمده از معاملات تجاری، دو دلیل اصلی توسعه قدرت جی پی مورگان در بیزینس بوده است. این امر سبب شد تا جی پی مورگان به کاپیتان صنعت تبدیل شود و بتواند در صنایع مختلفی مانند راه آهن، فولاد و… سرمایه گذاری کند.

پس از تمام سرمایه گذاری ها و اقدامات مالی موفق، جی پی مورگان به حدی قدرتمند شد که دولت آمریکا به امنیت مالی وی متکی شد. در این بازه زمانی وی بخش عمده ای از ثروت آمریکا را در اختیار داشت؛ درحالی که دولت هنوز Federal Reserve را تأسیس نکرده بود. جی پی مورگان، جلسه ای متشکل از ثروتمندترین افراد آمریکا را در خانه خود میزبانی کرد که در نتیجه این جلسه، وی توانست به اقتصاد آمریکا برای گذر از بحران سال 1907 کمک کند. درواقع مورگان با استفاده از ثروت خود به دولت وام داد و طلا و نقره را به عنوان پرداخت دریافت کرد. همان طور که ملاحظه کردید، جی پی مورگان با انجام اقداماتی موفق شد زمینه را برای موفقیت مستمر شرکت جی پی مورگان مهیا کند.

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار

ویژگی های شرکت جی پی مورگان

  1. این شرکت با سابقه 200 ساله، از قدیمی ترین مؤسسات مالی در آمریکاست.
  2. بیش از 2.6 تریلیون دلار از دارایی مشتریان تحت مدیریت این شرکت قرار دارد.
  3. جی پی مورگان بیش از 100 بازار جهانی دارد.
  4. این شرکت بیش از 250 هزار کارمند دارد.
  5. این شرکت از طرف دانشجویان رشته بازرگانی در میان 5 کارفرمای برتر در سطح جهان رتبه بندی شده است.
  6. این شرکت خدمات مالی خود را به افراد، دولت ها، شرکت های کوچک و بزرگ ارائه می دهد.
  7. بخش Consumer & Community Banking، بزرگ ترین منبع سود این شرکت است.
  8. خدمات این شرکت به صورت سراسری در کل جهان ارائه می شود.
  9. بخش Corporate & Investment، بزرگ ترین منبع درآمد خالص این شرکت بوده و به سرعت در حال رشد است.

معرفی بخش های تجاری مختلف در شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان درآمد و سود خالص خود را به بخش های تجاری زیر تقسیم می کند:

  1. بانکداری مصرف کننده و جامعه/ Consumer & Community Banking
  2. بانکداری سرمایه گذاری/ Investment Banking Corporate
  3. بانکداری تجاری/ Commercial Banking
  4. مدیریت دارایی و ثروت/ Asset & Wealth Management
  5. شرکت های بزرگ دارای شخصیت حقوقی/ Corporate

معرفی بخش مصرف کننده و جامعه در شرکت جی پی مورگان

این بخش از شرکت خدمات متنوعی از جمله محصولات سپرده و سرمایه گذاری، مدیریت پول نقد، راه حل های پرداخت، خدمات مربوط به وام مسکن، صدور کارت اعتباری و وام خودرو را به مشتریان ارائه می دهد. این خدمات از طریق شعب، دستگاه های خودپرداز، بانکداری آنلاین، بانکداری تلفنی و تلفن همراه ارائه می شوند.

این بخش در سال مالی 2020 درآمد خالص 8.2 میلیارد دلاری را گزارش کرده است. این میزان نسبت به سال قبل از آن 50.3 درصد کاهش داشته و به طورکلی این بخش حدود 27 درصد از کل درآمد خالص و حدود 41 درصد از کل درآمد non-GAAP را تشکیل می دهد. non-GAAP روشی برای اندازه گیری سود یک شرکت بوده و بسیاری از شرکت ها علاوه بر روش های مربوط به اصول پذیرفته شده حسابداری، درآمد خود را براساس non-GAAP نیز گزارش می دهند.

معرفی بخش بانکداری سرمایه گذاری در شرکت جی پی مورگان

این بخش خدمات مربوط به بانکداری سرمایه گذاری، بازارسازی، کارگزاری اصلی، خزانه داری و اوراق بهادار را به شرکت ها، سرمایه گذاران، مؤسسات مالی و دولت ها ارائه می دهد. درآمد مالی این بخش در سال مالی 2020 در مقایسه با سال مالی پیش از آن، 43.0 درصد رشد داشته است. با درآمد 17.1 میلیارد دلاری، می توان گفت این بخش حدود 55 درصد از کل درآمد خالص این شرکت را به خود اختصاص می دهد.

درآمد این بخش با رشد 25.5 درصدی به 49.3 میلیارد دلار در سال رسیده که حدود 40 درصد از کل درآمد non-GAAP را شامل می شود.

معرفی بخش بانکداری تجاری در شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان

بخش بانکداری تجاری راه حل های مالی جامعی مانند وام، پرداخت های عمده فروشی، بانکداری سرمایه گذاری و مدیریت دارایی را به مشتریان خود ارائه می دهد. از مشتریان این بخش می توان به مشاغل کوچک، شرکت های متوسط و بزرگ و دولت های محلی اشاره کرد.

در سال مالی 2020 این بخش درآمد خالص 2.6 میلیارد دلاری را به ثبت رساند، این میزان نسبت به سال 2019 برابر با 34.9 درصد کاهش داشته است و حدود 8 درصد از کل را شامل می شود. درآمد بخش بانکداری تجاری با رشد 0.5 درصدی به 9.3 میلیارد دلار رسیده که تقریباً 8 درصد از کل درآمد non-GAAP را شامل می شود.

معرفی بخش مدیریت دارایی و ثروت شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان

این بخش از شرکت جی پی مورگان خدماتی را در تمامی کلاس های دارایی ارائه می دهد و 2.7 تریلیون دلار دارایی را تحت مدیریت خود دارد. علاوه بر این، بخش خدمات مربوط به بازنشستگی و همچنین کارگزاری و بانکداری را به مشتریان ارائه می دهد. درآمد خالص این بخش در سال مالی 2020 با 4.4 درصد افزایش به 3.0 میلیارد دلار رسید که این میزان تقریباً 10 درصد از کل درآمد خالص J.P Morgan را تشکیل می دهد. درآمد سال 2020 این بخش در مقایسه با سال مالی پیش از آن 4.8 درصد رشد داشته است. با 14.2 میلیارد دلار، درآمد این بخش حدود 11 درصد از کل درآمد non-GAAP را تشکیل می دهد.

معرفی بخش Corporate شرکت جی پی مورگان

شرکت جی پی مورگان

این بخش وظیفه اندازه گیری، نظارت، گزارش دهی و مدیریت ریسک نقدینگی، تأمین مالی، سرمایه گذاری و تبدیل ارزهای خارجی را بر عهده دارد. این بخش در سال مالی 2020 در مقایسه با درآمد خالص 1.1 میلیارد دلاری سال قبل از آن، ضرر خالص 1.8 میلیارد دلاری را گزارش دارد. سود این بخش نیز در مقایسه با سود 1.2 میلیون دلار در سال 2019، در سال 2020 برابر با منفی 1.2 میلیارد بود.